NFL-speler wordt overmand door emoties na touchdown

Aangepast
Marquise Goodwin denkt bij zijn touchdown aan zijn overleden baby Getty Images

Toen American Football-speler Marquise Goodwin zondag een touchdown had gemaakt voor San Francisco 49ers, bleef hij lange tijd geknield en met gebogen hoofd in de endzone zitten. Niet uit protest, zoals we de laatste weken vaker zien in de NFL.

Nee, Goodwin werd overmand door emoties. Na de wedstrijd werd duidelijk waarom. Goodwin en zijn vrouw hadden eerder op de dag hun te vroeg geboren baby verloren.

San Francisco 49ers
@49ers
C.J. going DEEP to @flashg88dwin for the TD! 83 yards to the 🏡 #NYGvsSF
1 jaar geleden

"De pijn (fysiek, mentaal en emotioneel) die mijn vrouw heeft moeten doorstaan is ongelooflijk", liet hij op Instagram weten. "Ik wil iedereen bedanken die voor ons gebeden heeft. Ik dank God dat ik zo'n sterke vrouw heb."

In september zette Goodwin een foto op Instagram om aan te kondigen dat zijn vrouw in verwachting was. De uitgerekende datum was 3 februari.

marquisegoodwin
Blessing from above!!! 😁Psalms 127:3 "Behold, children are a heritage from the Lord, the fruit of the womb a reward." #BabyGoodwin2018

Mede dankzij de touchdown van Goodwin wonnen de 49ers met 31-21 het duel tussen twee van de slechtst presterende ploegen in dit NFL-seizoen van New York Giants.

Play-offs

Het was pas de eerste overwinning van de 49'ers, die in 2013 nog in de Superbowl stonden, in tien wedstrijden. Aan de play-offs durven ze in San Francisco al lang niet meer te denken.

STER Reclame