Marquise Goodwin denkt bij zijn touchdown aan zijn overleden baby
NOS SportAangepast

NFL-speler wordt overmand door emoties na touchdown

Toen American Football-speler Marquise Goodwin zondag een touchdown had gemaakt voor San Francisco 49ers, bleef hij lange tijd geknield en met gebogen hoofd in de endzone zitten. Niet uit protest, zoals we de laatste weken vaker zien in de NFL.

Nee, Goodwin werd overmand door emoties. Na de wedstrijd werd duidelijk waarom. Goodwin en zijn vrouw hadden eerder op de dag hun te vroeg geboren baby verloren.

"De pijn (fysiek, mentaal en emotioneel) die mijn vrouw heeft moeten doorstaan is ongelooflijk", liet hij op Instagram weten. "Ik wil iedereen bedanken die voor ons gebeden heeft. Ik dank God dat ik zo'n sterke vrouw heb."

In september zette Goodwin een foto op Instagram om aan te kondigen dat zijn vrouw in verwachting was. De uitgerekende datum was 3 februari.

Mede dankzij de touchdown van Goodwin wonnen de 49ers met 31-21 het duel tussen twee van de slechtst presterende ploegen in dit NFL-seizoen van New York Giants.

Play-offs

Het was pas de eerste overwinning van de 49'ers, die in 2013 nog in de Superbowl stonden, in tien wedstrijden. Aan de play-offs durven ze in San Francisco al lang niet meer te denken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl