Verstappen: geen snelheid en dan kan je niets doen

Aangepast
Max Verstappen AFP

Met de vijfde plaats was Max Verstappen zondag weer de beste van de rest. En dat wist hij eigenlijk voor de start van de Grand Prix van Brazilië al. "Dit circuit ligt ons niet", zei Verstappen na de race op Interlagos voor de camera van Ziggo.

Meer zat er ook niet in. Zeker omdat de bolides van Red Bull vermogen misten. "We hadden geen snelheid en dan kan je weinig doen. Op de rechte stukken zag ik de bolides van Mercedes en Ferrari steeds weer wegrijden."

Extra pitstop

Verstappen maakte in de slotfase nog een extra pitstop om de banden te wisselen. Red Bull wilde hem aanvankelijk laten doorrijden. De Nederlander kreeg zijn zin. "Ik was de hele tijd met de auto aan het vechten, terwijl je die naar huis wil brengen. Dat is niet fijn, terwijl er niets te halen valt."

Dat hij na die wissel nog de snelste ronde reed, was meegenomen. "Dat wilde ik ook. In Mexico lukte dat me niet."

De start van de grand prix van Brazilië met Sebastian Vettel aan kop AFP

Verstappen was niet tevreden over zijn start. "Ik had te veel wielspin. Ik startte op de witte lijn en dat is sowieso niet handig", verklaarde hij zijn mindere start.

De slotrace over twee weken in Abu Dhabi belooft weinig goeds. "Daar zijn ook lange, rechte stukken. Als ze de motor niet opschroeven, kunnen we niet veel uitrichten", zei Verstappen.

Gas geven

Maar Verstappen is wel van zins in Abu Dhabi nog even zijn kunsten te vertonen. "Het is de laatste race, dus dan kunnen we met vuurwerk afsluiten", refereerde hij aan de beslissing van Renault in Brazilië om uit voorzorg het maximale vermogen wat terug te draaien. De kans op motorproblemen moest daarmee verkleind worden.

STER Reclame