Kampong moet koppositie delen na moeizaam gelijkspel

De hockeyers van Kampong zijn in de twaalfde speelronde van de hoofdklasse achterhaald door Bloemendaal. De regerend landskampioen uit Utrecht speelde in Eindhoven ternauwernood met 3-3 gelijk tegen Oranje-Rood.

Oranje-Rood en Kampong houden elkaar in evenwicht.

Na een wervelende opening met vijf goals in de eerste 22 minuten wist Oranje-Rood lang een 3-2 voorsprong vast te houden. Constantijn Jonker maakte er vlak voor tijd alsnog 3-3 van, op een moment dat de scheidsrechter de voordeelregel had toegepast en de concentratie bij Oranje-Rood even was verslapt.

Reeks

Kampong hield door het gelijkspel een fraaie reeks in stand. Net als in het seizoen 1980/1981 en 1983/1984 is de club na twaalf speelronden nog ongeslagen. Die indrukwekkende cijfers zijn overigens geen garantie voor de titel, want in beide seizoenen werd Kampong geen kampioen.

Medekoploper

Bloemendaal boekte thuis een 1-0 overwinning op middenmoter Den Bosch en is nu medekoploper. Yannick van der Drift benutte in de vijftigste minuut een strafcorner.