NOS SportAangepast

Federer verslaat showman Sock bij Finals, ook Zverev wint

Roger Federer is de ATP Finals in Londen met winst begonnen. De zesvoudig winnaar van het eindejaarstoernooi versloeg met 6-4, 7-6 (4) de Amerikaanse debutant Jack Sock.

Federer verslaat Sock in openingsduel ATP Finals

Federer speelde solide en kwam op eigen service geen moment in de problemen tegen Sock. Voor de flamboyante Amerikaan is zijn deelname aan de ATP Finals een bonus, nadat hij zich vorige week door een toernooizege in Parijs op het laatste moment had gekwalificeerd.

De zichtbaar genietende Sock liet dan ook de kans niet onbenut om af en toe de show te stelen. Zo keerde de Amerikaan eenmaal aan het net zijn opponent de rug toe, waarop de verbouwereerde Federer de bal in het net sloeg.

Nadat Federer de eerste set afgesloten had met twee aces, hield Sock goed stand in de tweede, waarin hij vijf breakpoints overleefde. In de tiebreak kwam Sock terug van 2-4, maar vervolgens leverde hij vier punten op rij in.

Zverev in drie sets langs Cilic

In het andere groepsduel rekende toernooidebutant Alexander Zverev in drie sets af met Marin Cilic. Na ruim twee uur spelen stond de eindstand van 6-4, 3-6, 6-4 op het scorebord.

Debutant Zverev wint eerste duel ATP Finals

Maandag opent Rafael Nadal zijn toernooi tegen David Goffin en speelt Dominic Thiem tegen Grigor Dimitrov.

Rojer/Tecau laat matchpoint onbenut

In het dubbelspel verloren Jean-Julien Rojer en de Roemeen Horia Tecau hun openingsduel van het Franse koppel Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut: 1-6, 7-6 (7), 10-8.

Rojer en Tecau, die in 2015 het toernooi wonnen, lieten op 6-5 in de tiebreak van de tweede een matchpoint onbenut.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl