Henk Grol heeft het zwaar bij de WK judo
NOS SportAangepast

Grol is terug bij af, maar wil van geen stoppen weten

Judoka Henk Grol komt dit jaar niet meer in actie, dus ook niet bij de GP-wedstrijden volgende week in Den Haag. De 32-jarige Groninger, die zaterdag bij de WK na vijftien maanden zijn rentree maakte, heeft opnieuw een scheurtje in de knieband van zijn rechterknie opgelopen.

"Het is al de vierde keer", laat Grol weten. In aanloop naar de WK in Marrakech had hij er al last van. "In 2009 kon ik op een been judoën, dus dat wilde ik nog een keer proberen. Tegen iemand van 140 kilo is dat niet goed."

Grol illusie armer: half lichaam is niet genoeg

Grol kwam in Marokko voor het eerst sinds de Olympische Spelen van Rio weer op de tatami en voor het eerst als zwaargewicht. Hij strandde in de tweede ronde op ippon tegen Aljaksandr Vachaviak uit Wit-Rusland.

"Ik had gedacht met dit lichaam ver te kunnen komen, maar daar heb ik me in vergist. Het was een illusie. Ik word gek van al die blessures. Maar dat ik weer de mat op kan, vind ik het mooiste wat er is", aldus Grol.

Tijd om te stoppen?

Aan stoppen denkt hij nog niet. "Ik wil mezelf een reële kans geven op het EK en WK van volgend jaar. Als het dan weer niet gaat, ga ik de stekker eruit trekken. Maar wel wanneer ik dat wil."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl