NOS VoetbalAangepast

Sneijder hoopt tegen beter weten in dat Advocaat blijft

Algemeen wordt aangenomen dat Dick Advocaat dinsdag in Roemenië voor het laatst op de bank zit als bondscoach van Oranje. Dat denkt ook Wesley Sneijder. "Jammer dat ie weggaat. Ik denk dat het iemand is die goed met deze jongens overweg kan."

Sneijder hoopt tegen beter weten in dat Advocaat blijft

Advocaat is inmiddels 70 jaar. Voor Sneijder zou dat echter geen probleem zijn om langer met de bondscoach door te gaan. "Ik geloof niet in een generatiekloof", zegt de middenvelder in Amsterdam, waar Oranje zich bij terugkomst uit Schotland heeft verzameld.

"Als Dick zelf het gevoel had gehad dat het kan, had het gekund. Daarom neemt hij ook afscheid, denk ik. Leeftijd zegt mij niks. Het is alleen belangrijk of je deze groep kan managen. Ik denk dat ie dat nog wel had kunnen doen."

Sneijder: Dick is nog altijd driftkikker

Sneijder maakte in 2003 zijn debuut voor het Nederlands elftal toen Advocaat ook al bondscoach was. "Hij is niet veranderd. Relaxter? Hij stond er altijd relaxt in, alleen op momenten kon hij heel driftig worden. Dat heb ik zelf ook. Onder elkaar voelt dat goed."

Sneijder haalt herinneringen op aan Advocaat

Die driftkikker is Advocaat nog steeds, tot tevredenheid van Sneijder. "Heb je gezien hoe hij in Schotland in de 89ste minuut tekeer ging tegen Nathan Aké? Dat is Dick", zegt hij met een grijns op zijn gezicht.

Waar denkt Sneijder als eerste aan bij de naam Advocaat? "De week van mijn debuut in 2003, de play-offs tegen Schotland. De eerste wedstrijd speelde ik niet en toen mocht ik van Dick ook de kleedkamer niet in om de andere spelers succes te wensen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl