De Deense spits Nicolai Jorgensen, met manchet om zijn linkerpols, in duel met de Ier Callum O'Dowda

Stug Ierland houdt Denemarken van scoren af

Denemarken en Ierland hebben in hun eerste play-off-duel om een WK-ticket gelijkgespeeld. In de wedstrijd in Kopenhagen waren de kansen uiterst schaars. De 0-0 was dan ook een logische uitkomst.

Verrassend was het niet, maar al snel werd duidelijk met welke intentie Ierland naar Kopenhagen was gekomen. De gasten wierpen een muur op waarin de Denen, met Feyenoorder Nicolai Jørgensen in de spits, maar moeizaam gaten wisten te vinden.

Na een klein kwartier was het toch bijna raak, toen de mee opgekomen linksachter Jens Stryger Larsen de bal ineens op de slof nam. De Ierse doelman Darren Randolph reageerde adequaat, waarna Andreas Cornelius verzuimde in de rebound toe te slaan. Datzelfde overkwam Pione Sisto in de 32ste minuut nadat Randolph een afstandsschot van Christian Eriksen terug het veld in had gebokst.

Christian Eriksen in actie voor de Denen

Pas vlak voor rust kroop Ierland even uit z'n schulp. Cyrus Christie legde op rechts Larsen in de luren, waarna keeper Kasper Schmeichel zich voldoende breed maakte om een Ierse treffer te voorkomen.

Weinig druk

Het kansje kon de Ieren er niet toe verleiden om na de pauze de defensieve stellingen wat vaker te verlaten. En omdat Denemarken er nauwelijks in slaagde de druk op te voeren, viel er voor de neutrale toeschouwer weinig te genieten.

De enige opwinding ontstond aanvankelijk na een schot van Eriksen, dat de arm dan wel schouder van Harry Arter leek te toucheren. De Servische scheidsrechter Milorad Mazic zag er evenwel geen penalty in.

In de slotfase was Shane Duffy met een achterwaartse kopbal zowaar nog in de buurt van een Iers doelpunt, maar de inzet vormde geen probleem voor Schmeichel. Aan de andere kant was de knik van invaller Yussuf Poulsen in de 90ste minuut venijniger, maar ook Randolph gaf geen krimp.

Ieren houden Denemarken op 0-0 in Kopenhagen

Manchet

Jørgensen speelde overigens de hele wedstrijd met een manchet om zijn linkerpols. Die had hij vorige week in het uitduel met ADO Den Haag gebroken. Ajacied Lasse Schöne, de enige andere eredivisiespeler in de Deense selectie, hoefde niet in actie te komen.

De return in Ierland is dinsdagavond in Dublin, aftrap 20.45 uur.