Reuters
NOS Nieuws

Bahrein beschuldigt Iran van aanslag bij pijpleiding

In Bahrein is afgelopen nacht een explosie geweest bij een pijpleiding van het staatsoliebedrijf die naar Saudi-Arabië loopt. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken van Bahrein was de aanslag het werk van "terroristen die hun orders vanuit Iran krijgen".

Hij zei niets over de oorzaak van de explosie of over de daders. Bij de ontploffing bij de plaats Buri raakte niemand gewond. Wel raakten gebouwen en auto's in de omgeving beschadigd. De brand die na de explosie ontstond, is onder controle.

De minister van Buitenlandse Zaken van Bahrein, Ahmed al Khalifa, schreef later op Twitter dat de explosie een gevaarlijke Iraanse escalatie is. De regering in Teheran heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen, maar spreekt tegen dat Iran de militanten in Bahrein steunt.

Vijfde vloot

Bahrein wordt geleid door soennieten en kreeg in 2011, net als veel andere landen in het Midden-Oosten, te maken met protesten. Die werden de kop ingedrukt. Sindsdien wordt Bahrein geregeld opgeschrikt door aanslagen van militante sjiitische groepen.

Voor de kust van Bahrein ligt ook de Amerikaanse vijfde vloot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl