NOS Nieuws

Wassen beeld van Adolf Hitler in Indonesië 'selfie-hit'

Een museum in Yogyakarta heeft een manshoog wassen beeld van Adolf Hitler uit de collectie verwijderd. Het beeld, met op de achtergrond de poort van het nazi-vernietigingskamp Auschwitz, was bedoeld als educatieve illustratie. Maar er ontstond commotie over, omdat veel bezoekers een selfie met de Führer maakten.

Op sociale media verschenen foto's van bezoekers die lachend naast Hitler stonden. Ook verscheen een foto van een groep jongens die rond de Führer stonden en met gestrekte arm de nazi-groet brachten.

Het museum in Indonesië schrok van de kritiek uit het buitenland op de foto's en besloot het wassen beeld weg te halen. Bezoekers van het museum hadden zelf niet geprotesteerd tegen het beeld en de foto van Auschwitz, zei een woordvoerder.

Minachting

Onder meer een rabbijn van het Simon Wiesenthal Centrum in Los Angeles sprak schande van het tafereel en de manier waarop bezoekers er foto's maakten. "De achtergrond is walgelijk. Het is moeilijk woorden te vinden voor deze minachting en voor de manier waarop de slachtoffers van de Holocaust worden bespot", zei rabbijn Abraham Cooper.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl