Poetin en Trump op de APEC-top in Vietnam
NOS NieuwsAangepast

Poetin volgens Trump beledigd over beschuldiging Russische inmenging

De Russische president Poetin voelt zich beledigd over de beschuldigingen van Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van november 2016. Dat heeft de Amerikaanse president Trump gezegd na een ontmoeting tussen de twee wereldleiders op de APEC-top in de havenstad Danang in Vietnam.

Volgens Trump heeft hij "twee of drie" korte gesprekken gehad met zijn Russische ambtsgenoot. "Hij zegt dat hij zich er niet mee heeft bemoeid", zei Trump tegen verslaggevers aan boord van de Air Force One. "Ik vroeg het opnieuw." Trump kreeg de indruk dat Poetin beledigd was "en dat is niet goed voor ons land".

De Amerikaanse president ging niet direct in op vragen van verslaggevers of hij Poetin geloofde. Wel zei hij over de ontkenning van de Russische president: "Ik geloof dat als hij dat zegt, hij het meent."

Syrië

Poetin zelf zei later dat de beweringen over de Russische inmenging via contacten met het campagne-team van Trump "fantasieverhalen" zijn. In de VS worden de beschuldigingen over Russische inmenging onderzocht door voormalig FBI-chef Robert Mueller.

Een zogeheten grand jury houdt zich met de zaak bezig. Oud-campagnemanager Paul Manafort is al aangeklaagd. Ook wordt de naam genoemd van de voormalige nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn.

In de marge van de top hebben Rusland en de VS ook afspraken gemaakt over Syrië en IS. De terreurbeweging moet verslagen worden, zo staat in een verklaring. Verder roepen de VS en Rusland op tot vredesbesprekingen in Genève.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl