Geen medailles voor shorttrackers op 500 meter

Aangepast
Dylan Hoogerwerf tijdens de wereldbeker shorttrack ANP

De Nederlandse shorttrackers hebben tijdens de wereldbekerwedstrijden in Shanghai niet meegedaan om de medailles. Dylan Hoogerwerf eindigde als zesde, Suzanne Schulting als zevende.

Hoogerwerf ging onderuit in de halve finales. In de sterke B-finale werd hij tussen Sandor Shaolin Liu (winnaar in Boedapest) en Samuel Girard (winnaar in Dordrecht) knap tweede.

De zege ging uiteindelijk naar de Chinees Wu Dajing, die het thuispubliek de eerste individuele gouden medaille van dit WB-seizoen bezorgde. Op het podium werd hij geflankeerd door twee Zuid-Koreanen. Seo Yi-ra werd tweede en zijn landgenoot Kim Do-kyoum pakte brons.

Suzanne Schulting tijdens de wereldbeker shorttrack ANP

Schulting zevende

Op de 500 meter bij de vrouwen stonden Schulting en Yara van Kerkhof tegenover elkaar in de kwartfinales. Schulting ging door na een tweede plaats, Van Kerkhof strandde met een derde plaats.

Voor Schulting viel vervolgens in de halve finales het doek door een straf, in de einduitslag werd zij als zevende geklasseerd.

In de finale leek de Italiaanse Martina Valpecina op weg naar de winst. Haar tactiek om aan de leiding te gaan en die positie niet meer af te staan leek te werken, maar een valpartij gooide roet in eten.

Na bestudering van de beelden bleek de Russin Sofia Prosvirnova met haar rechterschaats voorgangster Valpecina te raken. Kim Boutin pakte voor Arianna Fontana het goud, Prosvirnova werd derde.

1000 meter en de relay

Op de 3.000 meter aflossing voor vrouwen viel in de halve finales het doek voor Oranje. Schulting, Van Kerkhof, Lara van Ruijven en Rianne de Vries verlieten het toernooi met een straf.

Morgen gaat de wereldbeker in Shanghai verder met de 1000 meter en de aflossing. Bij de vrouwen staan Yara van Kerkhof, Suzanne Schulting en Lara van Ruijven in de kwartfinales. De Nederlandse mannen zijn zowel op de 1.000 meter als aflossing al uitgeschakeld.

STER Reclame