Knegt pakt zilver in Koreaans gevecht

Aangepast

Sjinkie Knegt heeft naast het goud gegrepen op de 1500 meter. Tijdens de wereldbeker in Shanghai moest de 28-jarige Knegt het opnemen tegen een sterk blok van Koreanen.

Hwang Dae-heon was net iets sneller op de streep en kreeg het goud om zijn nek gehangen. Knegt werd tweede en achter hem kwam de Koreaan Kim Do-kyoum als derde over de streep.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Knegt pakt zilver in gevecht met Koreanen
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Knegt kende een belabberd toernooi met straffen op de 500 en 1000, en een vroege uitschakeling op de 5000 meter aflossing. Hij haalde echter zijn gram door op de 1500 meter, in een finale met drie Zuid-Koreanen, alsnog een plak te veroveren.

De race begon rustig en tijdens de eerste negen ronden keek Knegt de kat uit de boom. Met nog vierenhalve ronde te gaan pakte Knegt de koppositie en probeerde hij de race te controleren.

Bij het ingaan van de laatste ronde kwamen twee Koreanen hem voorbij en moest Knegt in de achtervolging. De Fries kon Kim in de laatste bocht nog voorbij, maar Hwang was ongrijpbaar.

B-finale

In de B-finale pakte Itzhak de Laat de 5e plek, in de einduitslag werd hij 11e. De 23-jarige shorttracker werd in de halve finale vierde, wat goed was voor een plek in de B-finale.

Suzanne Schulting buitelt over de streep in de halve finales van de 1.500 meter in Shanghai NOS

Bij de vrouwen won Suzanne Schulting de B-finale. In de strijd om de zevende plaats was ze een fractie sneller dan de Canadese Jamie Macdonald.

Schulting was veroordeeld tot de B-finale nadat ze in de halve finale na een valpartij als derde, op haar buik, over de streep gleed.

Yara van Kerkhof kwam in haar halve finale niet verder dan de zesde plaats. Shim Suk-hee ging met de overwinning aan de haal. De Koreaanse werd bij de vorige twee WB-wedstrijden vijfde en derde. De zege ging toen beide keren naar Choi Min-jeong, die ditmaal met het zilver genoegen moest nemen. Ze behield wel de leiding in het klassement. Daarin staat Schulting nu zesde.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De 1500m dag van Schulting

STER Reclame