NOS NieuwsAangepast

UWV: binnenkort één miljoen vacatures

Door de aantrekkende economie is er steeds meer behoefte aan personeel. Dit jaar nog passeert het aantal vacatures de grens van één miljoen, zegt uitkeringsinstantie UWV. Voor het laatste was dat ook in 2008 het geval.

De spanning op de arbeidsmarkt neemt toe. Ruim een derde van de vacatures blijkt lastig te vervullen. Vooral in de bouw en ict komen werkgevers moeilijk aan gekwalificeerd personeel. In de ict-branche zeggen werkgevers dat voor de helft van de banen het moeilijk is geschikt personeel te vinden. Voor de bouw is dat zelfs 60 procent.

Opleidingsniveau, opleidingsrichting, werkervaring of vakkennis van sollicitanten komen vaak niet overeen met de eisen van werkgevers. Die doen wel hun best om de vacatures vervuld te krijgen. Ruim een derde van de bedrijven zet daartoe sociale media in, maar leiden volgens het UWV nauwelijks eigen of nieuw personeel op.

Het UWV heeft onderzoek gedaan naar de personeelswerving. Bijna 2000 bedrijven zijn onderzocht. Het aantal WW-uitkeringen is gestaag aan het dalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl