Zweden zet stap richting WK met kleine zege op Italië

Zweden verrast Italië en zet stap richting WK

Zweden heeft zichzelf in een grimmig eerste treffen een goede uitgangspositie verschaft voor kwalificatie voor het WK in Rusland. De Scandinaviërs boekten voor eigen publiek in de play-offs een 1-0 zege in de eerste wedstrijd tegen Italië.

Italië kon het sterk spelende Zweden in de eerste helft zelden in de problemen brengen. Alleen Andrea Belotti was dicht bij succes, maar zijn knappe kopbal ging net naast.

Onder toeziend oog van Zlatan Ibrahimovic was de thuisploeg counterend gevaarlijk via onder anderen ex-PSV'er Ola Toivonen, wiens schuiver het doel maar net miste.

Toivonen en Berg

Toivonen eiste sowieso een hoofdrol voor zich op: al in de eerste minuten deelde hij elleboog uit aan Leonardo Bonucci en na rust deelde hij nog een keer een tik uit aan de verdediger van AC Milan. Scheidsrechter Ceynüt Çakir liet beide acties onbestraft.

Zlatan Ibrahimovic op de tribune tijdens Zweden-Italië

Ook Marcus Berg, die al wel geel had ontvangen, schuwde de fysieke duels niet. In de tweede helft, waarin de gemoederen mede daardoor verhit raakten, werd de Italiaanse druk groter, maar de Zweden scoorden: een schot van Jakub Johansson verdween via Marco Parolo en Daniele De Rossi achter doelman Buffon tussen de palen.

Italië viel nog met man en macht aan, maar meer dan een knal van Matteo Darmian op de paal leverde dat niet op.