Roberto Spada (tweede van rechts) wordt door de politie weggevoerd EPA

In Ostia, een badplaatsje vlak bij Rome, is een Italiaan opgepakt voor het uitdelen van een kopstoot aan een journalist. De gearresteerde man, Roberto Spada, werd geïnterviewd over banden van zijn familie met de extreem-rechtse partij CasaPound.

CasaPound kreeg afgelopen zondag bij lokale verkiezingen 9 procent van de stemmen. De staatsomroep RAI maakte daar een reportage over.

Omdat de cameraploeg bleef filmen, zijn er duidelijke beelden van de mishandeling. Spada deelt vlakbij de ingang van zijn sportschool plotseling een kopstoot uit en slaat daarna de journalist, die roept dat zijn neus is gebroken, ook met een stok.

Burgemeester Virginia Raggi van Rome reageerde furieus op de mishandeling en noemde "het geweld van de Spada-clan" onaanvaardbaar. Ze zette de beelden van de mishandeling op Twitter.

Spada wordt aangeklaagd voor het toebrengen van ernstig letsel "met maffia-methoden". Zijn broer Carmine zit een celstraf uit van tien jaar voor afpersing en banden met de maffia.

Burgemeester Raggi wil morgen een betoging houden tegen geweld en criminaliteit in Ostia. Twee jaar geleden werd het gemeentebestuur van Ostia ontbonden omdat het was geïnfiltreerd door de maffia.

STER reclame