Wegbewijzeringsbord op het terrein van de penitentiaire inrichting Vught
NOS NieuwsAangepast

Weer fout door gevangenis Robert M.

De Penitentiair Psychiatrische Inrichting in Vught, waar de veroordeelde kindermisbruiker Robert M. vastzit, heeft opnieuw een fout gemaakt. Dat staat in een brief van minister Dekker aan de Tweede Kamer.

Gisteren belde een medewerker van de inrichting met Richard Korver, de advocaat van de slachtoffers. De medewerker zei dat Robert M. hem als advocaat wilde om te protesteren tegen de strengere maatregelen die hem zijn opgelegd.

Achteraf bleek het een vergissing van de medewerker en de Hoge Raad. Die hadden het verkeerde telefoonnummer uit het dossier gehaald, ze zochten dat van de advocaat van M. Zij hebben hun excuses aangeboden aan Korver en die heeft die aanvaard.

Beterschap

Korver kaartte de fout aan omdat het toezicht op M. verscherpt zou worden na eerdere fouten. Zo is het M. eerder gelukt om uitgebreid met journalisten te spreken en via de advocaten van de slachtoffers een brief aan hun ouders te sturen.

Minister Dekker heeft toen beterschap beloofd. Dekker noemt deze fout een hoogst onfortuinlijke samenloop van omstandigheden, maar er zijn geen directe belangen van slachtoffers geschaad, constateert hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl