NOS NieuwsAangepast

Tyler (10) wil elke agent in de VS bedanken met donut

Veel mensen grappen over politieagenten en donuts. Maar voor de 10-jarige Tyler Carach is het geen grap, maar een missie geworden. "Ik wil degene bedanken die mijn familie en vrienden veilig houdt", en daarom wil hij aan iedere politieagent in Amerika een donut geven.

Tyler (10) wil elke agent in VS bedanken met donut

Tyler kwam op het idee in Florida, waar hij woont. Hij zag daar vier politieagenten in een winkel en kocht donuts voor hen. "Dat maakt me blij."

Voor zijn tiende verjaardag is hij samen met zijn moeder op een tiendaagse roadtrip vertrokken om zijn doel waar te maken. Tot nu toe heeft hij al 24 staten in veertien maanden bezocht. In Las Vegas bedankte hij de hulpdiensten nog na de aanslag van vorige maand.

Amerika telt ruim 900.000 politieagenten. Dat zijn er veel te veel, dacht zijn moeder nog. Maar inmiddels heeft hij al 34.000 donuts uitgedeeld. Dat leidt tot vreugde bij de agenten, zegt hij. "Ik zie deze volwassen mannen en vrouwen soms huilen en naar mij toekomen. Je hebt geen idee wat dit voor ons betekent, zeggen ze dan."

Inmiddels is zijn moeder Sheena een crowdfundingsactie gestart, Daar kunnen mensen geld doneren, waarmee Tyler de kosten van de donuts en het reizen kan dekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl