Kroatië kan koffers voor WK bijna pakken

Kroatië heeft WK-ticket voor het grijpen

Kroatië kan een ticket voor het WK van volgend jaar in Rusland vrijwel niet meer ontgaan. In Zagreb werd de heenwedstrijd in de play-offs tegen Griekenland met 4-1 gewonnen.

Na een minuut stilte voor de deze week overleden Josip Weber lieten de Kroaten, in groep I als tweede geëindigd achter IJsland, er geen gras over groeien tegen de Grieken.

Doelman Orestis Karnezis bood in aanloop naar de 1-0 wel de helpende hand. Hij liet een terugspeelbal te ver van zijn voet springen en haalde vervolgens de alerte Nikola Kalinic onderuit. Luka Modric benutte de toegekende penalty.

Kroatië viert een treffer tegen Griekenland

Kalinic, vervanger van de niet geheel fitte Mario Mandzukic, maakte er 2-0 van door met buitenkantje rechts een voorzet van Ivan Strinic binnen te werken.

Griekenland, dat in groep H België voor moest laten gaan, deed in de eerste helft nog wel wat terug via Dortmund-verdediger Sokratis, maar incasseerde enkele minuten later alweer de 3-1. Ivan Perisic kopte een afgemeten voorzet van Sime Vrsjalko tegen de touwen.

Na rust kwam de thuisploeg rap op 4-1 na een fout van verdediger Konstantinos Stafylidis. Hij trachtte de bal met zijn borst terug te spelen op Karnezis. Te kort, zo bleek, want via Vrsjalko belandde de bal voor de voeten van de scorende Andrej Kramaric.

Kroatië zit zo op rozen voor de tweede en beslissende wedstrijd om een WK-ticket. Die is zondag.