ANP

Op het Thaise eiland Koh Samui is popzanger en componist Hans Vermeulen op 70-jarige leeftijd overleden, melden vrienden van hem op sociale media. Hij was de leider van de band Sandy Coast en later van Rainbow Train.

Vermeulen begon met Sandy Coast in 1961. Met die band had hij hits als I see your face again, True love that's a wonder, Capital punishment en Summertrain.

In de jaren 70 viel de band uit elkaar en begon Vermeulen de groep Rainbow Train, waarin hij zong met zijn toenmalige vrouw Dianne Marchal. Voor haar schreef hij het nummer Hilde.

Als producer werkte Vermeulen ook voor artiesten als Margriet Eshuijs en Anita Meyer. Voor Meyer schreef hij in 1976 de hit The alternative way, waarop hij ook meezong.

Begin jaren 80 maakte Sandy Coast een comeback, waarbij de band met The eyes of Jenny voor het eerst in acht jaar weer een hit scoorde.

Uit kringen van de Nederlandse popmuziek komen op de sociale media veel reacties op het overlijden van Hans Vermeulen.

Toen het in de jaren 90 met zijn carrière minder ging, emigreerde Vermeulen naar Thailand, waar hij hertrouwde met de Thaise zangeres Jariya Chatsuwan. Eind jaren 90 bracht hij nog een cd uit met Nederlandstalige nummers. Af en toe kwam hij naar Nederland om op te treden.

STER reclame