Bloemen bij het Hosterwold bos in Zeewolde, waar het lichaam van Anne Faber werd gevonden ANP

Michael P., de man die vastzit voor de dood van Anne Faber, zal meewerken aan het onderzoek naar zijn persoonlijkheid. Dat heeft zijn advocaat gezegd tegen RTL Nieuws.

Eind vorige maand maakte het Openbaar Ministerie bekend dat P. (27) zal worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum om meer inzicht te krijgen in zijn persoonlijkheid. Tegen RTL Nieuws zegt advocaat Niels Dorrestein dat zijn cliënt wil meewerken. "Hij zal zich coöperatief opstellen, omdat hij het in het belang van de zaak acht en het hem inzicht zal verschaffen in zijn doen en laten."

Het onderzoek gaat maanden duren, zei het Openbaar Ministerie eerder. Als er een behandeling wordt geadviseerd, zal Michael P. daar wellicht ook aan meewerken, zegt de advocaat. P. kreeg geen tbs met dwangverpleging opgelegd na het verkrachten van twee meisjes in 2010. Het Openbaar Ministerie had dat ook niet geëist, tot grote verbazing van veel mensen.

Anne Faber

Michael P. zat voor de dubbele verkrachting in de psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder. Hij werd daar voorbereid op een terugkeer in de samenleving. Volgens het OM heeft hij tijdens verlof Anne Faber omgebracht.

Het lichaam van de 25-jarige vrouw uit Utrecht werd gevonden in een natuurgebied in Zeewolde, dertien dagen nadat ze was verdwenen. P. had de politie gezegd waar die moest zoeken.

STER reclame