Priti Patel in juni dit jaar. Reuters

Britse minister stapt op wegens ontmoetingen met Israëlische politici

time icon

De Britse minister Priti Patel van Ontwikkelingssamenwerking is opgestapt vanwege heimelijke ontmoetingen met Israëlische hoogwaardigheidsbekleders tijdens een privévakantie in augustus. Zij had de ontmoetingen met onder anderen premier Netanyahu niet gemeld bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, zoals gebruikelijk is.

Ze bood twee dagen geleden haar excuses aan "voor haar enthousiasme" en zei een lijst te zullen publiceren met daarop een overzicht van haar ontmoetingen. Even leek de kous daarmee af. Maar vandaag brak Priti alsnog halsoverkop een werkbezoek in Afrika af, toen tabloid The Sun onthulde dat zij ook buiten haar vakantie geheime ontmoetingen heeft gehad met Israëlische diplomaten.

Tweede minister

Patel is de tweede Britse minister in een week die opstapt. Afgelopen woensdag vertrok minister van Defensie Michael Fallon vanwege berichten over ongewenst seksueel gedrag. Net als Fallon schrijft Patel nu in haar afscheidsbrief dat haar acties "niet voldoen aan de standaard" van haar ministerie. Ze erkent haar fout. Het spijt haar dat de ontmoetingen "hebben afgeleid van het werk van haar ministerie en de Britse overheid".

BBC Politics
@BBCPolitics
Priti Patel’s resignation letter.
2 jaar geleden

STER Reclame