Tariq Ramadan
NOS Nieuws

Tariq Ramadan met Oxford-verlof na beschuldigingen

De Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan geeft de komende tijd geen colleges aan de universiteit van Oxford. Die beslissing houdt verband met de ophef rond Ramadan nadat twee vrouwen in Frankrijk hem hebben beschuldigd van verkrachting. Dat Ramadan met bijzonder verlof gaat, betekent niet dat de universiteit hem schuldig acht, zegt de prestigieuze academische instelling in een verklaring.

Nu hij vrijgesteld is van lesgeven kan hij zich richten op de ernstige aantijgingen, schrijft de universiteit ook nog. Ramadan en Oxford zouden in onderling overleg hebben besloten tot het bijzonder verlof.

Eind vorige week zeiden nog eens vier vrouwen tegen een Zwitserse krant dat Ramadan hen in hun schooltijd verleid had toen hij hun leraar Frans was. Ramadan (55), een invloedrijk denker die eerder ook was verbonden aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit, weerspreekt alle beschuldigingen en spreekt van een lastercampagne.

Charlie Hebdo

Justitie in Parijs onderzoekt de beschuldigingen van de twee Franse vrouwen. Een Franse aanklager is vandaag bovendien een onderzoek gestart naar doodsbedreigingen op Twitter aan het adres van het satirische weekblad Charlie Hebdo, vanwege een cartoon over de zaak-Ramadan op de voorpagina van deze week.

In januari 2015 schoten twee moslimextremisten twaalf journalisten en cartoonisten dood op de redactie van Charlie Hebdo. Het weekblad publiceert vaak spotprenten over de islam en over het christendom.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl