Dierenbescherming

Je hond achterlaten in een hete auto moet zwaar bestraft worden. Een petitie met die strekking wordt vandaag aangeboden aan de Tweede Kamer. Ruim 51.000 mensen hebben de petitie ondertekend.

"Ieder jaar stikken honden die door hun eigenaar in de auto zijn achtergelaten. De temperatuur in de auto's loopt 's zomers heel snel op en zodra de temperatuur boven de lichaamstemperatuur van de hond komt - 38 graden - gaan ze koken", zegt mede-initiatiefnemer Marc Weterings tegen Omroep West.

Volgens Weterings komen hondenbezitters er nu nog vaak met een waarschuwing vanaf. "Die mensen verdienen geen hond. Er moet een nieuwe wet komen, die hoge straffen of het in beslag nemen van de hond mogelijk maakt."

Om de zaak via een 'burgerinitiatief' op de politieke agenda te krijgen, werd de petitie gestart. Binnen drie dagen werd de norm van 40.000 handtekeningen gehaald; dat zijn er in principe genoeg om een debat af te dwingen in de Kamer. De Kamer gaat nu bekijken of ook aan de andere voorwaarden is voldaan.

STER reclame