ANP Pro Shots
NOS VoetbalAangepast

Gullit wil alleen assistent blijven als Advocaat doorgaat

Ruud Gullit blijft alleen assistent-bondscoach van het Nederlands elftal als Dick Advocaat aanblijft. Rechterhand worden van bijvoorbeeld Ronald Koeman of Frank de Boer ziet hij niet zitten. "Nee, zoals het nu is, is het goed", zei hij in het Ziggo Sport-programma Rondo.

"Als de KNVB zou besluiten door te willen gaan met Advocaat, zou ik dat geweldig vinden'', aldus de voormalig international. "We hebben ons op de valreep niet gekwalificeerd voor het WK, maar zaten wel in een reeks dat we het gevoel kregen dat we weer kunnen winnen met Oranje. Zelfs als we niet goed speelden."

Onder een andere bondscoach wil hij dus niet werken. "Dat is gevoelsmatig. Ik heb prettig gewerkt met Dick. Hij heeft veel ervaring en bondscoach is toch heel wat anders dan clubtrainer. Ik heb bewondering voor de manier waarop Dick dat doet. Ik zie ook niet de oplossing in een buitenlander als bondscoach. Wij weten best wel hoe het moet."

Wat doet Advocaat?

Na de komende twee oefeninterlands zit de termijn van Advocaat erop. Hij wil nog niet zeggen of hij zich beschikbaar stelt voor een langer verblijf bij de KNVB. In zijn ogen zou Gullit de ideale man zijn om het stokje over te nemen, liet hij onlangs weten.

Advocaat weet wat hij wil, maar zegt het nog niet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl