Butter geniet in New York: heerlijk om op kop te lopen

Aangepast
Marathonloper Michel Butter dit jaar aan de finish in Rotterdam ANP

Michel Butter liep zondag de zesde tijd in de marathon van New York. Een knappe klassering, al was dat gek genoeg niet waar hij het meest van had genoten. Voldoening en trots haalde Butter vooral uit het feit dat hij enige tijd op kop had gelopen. "Dat is echt fantastisch", zei hij 's avonds in Langs de Lijn.

Butter: "Het was toevallig het stuk na Queensboro Bridge, hét moment van het parcours. Je loopt dan First Avenue op, daar staan zo veel mensen. Echt fantastisch. Maar uiteindelijk blijft het wel een race."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Euforische' Butter geniet na van marathon New York

Ter voorbereiding op de marathon had Butter in Nederland zo'n vier weken lang, twaalf uur per dag in een lagedruktent doorgebracht. Met zo'n tent kan een hoogtestage worden gesimuleerd, waardoor het lichaam wordt aangezet extra rode bloedcellen te produceren.

'Nu hoor ik erbij'

Butter: "Achteraf gezien was dat het allemaal waard. In eerste instantie wilde ik bij de eerste acht eindigen, maar ik wist dat ik dan boven mezelf moest uitstijgen. En nu eindig ik zelfs zesde."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Butter op zijn verjaardag zesde in marathon New York

Het resultaat is voor Butter de bevestiging dat hij op de goede weg is. "Ik denk dat dit een van de grootste marathons ter wereld is, zo niet de grootste. Dat ik uitgerekend hier als zesde eindig, geeft wel aan dat ik nu wel erbij hoor."

Butter voelt zich 'dolgelukkig' in New York

Michel Butter over zijn zesde plaats in de marathon van New York.

STER Reclame