Marathonloper Michel Butter dit jaar aan de finish in Rotterdam
NOS SportAangepast

Butter geniet in New York: heerlijk om op kop te lopen

Michel Butter liep zondag de zesde tijd in de marathon van New York. Een knappe klassering, al was dat gek genoeg niet waar hij het meest van had genoten. Voldoening en trots haalde Butter vooral uit het feit dat hij enige tijd op kop had gelopen. "Dat is echt fantastisch", zei hij 's avonds in Langs de Lijn.

Butter: "Het was toevallig het stuk na Queensboro Bridge, hét moment van het parcours. Je loopt dan First Avenue op, daar staan zo veel mensen. Echt fantastisch. Maar uiteindelijk blijft het wel een race."

'Euforische' Butter geniet na van marathon New York

Ter voorbereiding op de marathon had Butter in Nederland zo'n vier weken lang, twaalf uur per dag in een lagedruktent doorgebracht. Met zo'n tent kan een hoogtestage worden gesimuleerd, waardoor het lichaam wordt aangezet extra rode bloedcellen te produceren.

'Nu hoor ik erbij'

Butter: "Achteraf gezien was dat het allemaal waard. In eerste instantie wilde ik bij de eerste acht eindigen, maar ik wist dat ik dan boven mezelf moest uitstijgen. En nu eindig ik zelfs zesde."

Butter op zijn verjaardag zesde in marathon New York

Het resultaat is voor Butter de bevestiging dat hij op de goede weg is. "Ik denk dat dit een van de grootste marathons ter wereld is, zo niet de grootste. Dat ik uitgerekend hier als zesde eindig, geeft wel aan dat ik nu wel erbij hoor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl