NOS VoetbalAangepast

Cocu: niet gaan geloven dat we echt goed zijn

Cocu: niet gaan geloven dat we echt goed zijn

PSV gaat tot tevredenheid van Phillip Cocu met een voorsprong van acht punten de interlandperiode in. "Dat is lekker", zegt de trainer. "Maar we moeten zorgen dat we de boel scherp houden. Een valkuil kan zijn dat we gaan geloven dat we echt goed zijn."

Volgens spits Luuk de Jong, die tegen FC Twente (4-3) de derde PSV-goal maakte, hoeft zijn trainer niet bang te zijn voor hoogmoed of arrogantie bij PSV. "Dat worden we zeker niet. Daar zijn we nuchter genoeg voor."

Kracht van de kampioen?

De Jong ziet wel een ander gevaar. "We moeten ervoor waken dat we in een fase dat het tegenzit in paniek raken en in elkaar zakken. Op die momenten moeten we gewoon doorgaan. Zoals een ploeg als Bayern München dat kan. Dat is de kracht van een kampioen en dat moeten we waarmaken."

Luuk de Jong: heb geloof in mezelf gehouden

Luuk de Jong maakte zijn eerste treffer sinds 11 maart van dit jaar. Eindelijk is hij van de vragen over zijn gebrek aan goals af. "Ik ben in mezelf blijven geloven, ben keihard blijven werken en wist dat de beloning zou komen."

Trainer Cocu had ondanks de drie keer dat PSV een voorsprong verspeelde het geloof op een zege niet verloren. "Iedere keer hadden we de mentale weerbaarheid om weer aan te zetten en te geloven dat we kunnen winnen. Dat gaf de doorslag. We wilden en moesten winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl