Eindelijk: Luuk de Jong scoort weer eens en krijgt de knuffels

PSV pakt op valreep zege in spectaculair duel met Twente

PSV heeft op de valreep puntenverlies voorkomen in de eredivisie. De koploper zag FC Twente drie keer terugkomen van een achterstand, maar een vierde keer lukte dat niet voor de bezoekers. Door een late eigen goal van Stefan Thesker won PSV met 4-3.

Na een kwartier leidde pover verdedigen van Twente-verdediger Peet Bijen tot de 1-0 van Jürgen Locadia, die de bal na een steekpassje van Steven Bergwijn in de verre hoek schoof. Twente, waar Gertjan Verbeek voor het eerst als trainer op de bank zat, kwam op 1-1 dankzij een kopbal van Thesker uit een hoekschop van Michael Liendl.

Discutabele strafschop

PSV kreeg in het vervolg van de eerste helft kansjes om weer op voorsprong te komen, maar Santiago Arias en Locadia schoten naast en de inzet van Bergwijn werd gestopt door doelman Jorn Brondeel.

Jürgen Locadia is de gevierde man bij PSV na zijn snelle 1-0
    Stefan Thesker kopt de 1-1 binnen
    Steven Bergwijn stort ter aarde: penalty voor PSV
    Luuk de Jong scoort tegen FC Twente

De druk van PSV nam na de rust toe. Marco van Ginkel schoot tegen de lat, kopte via de vingers van Brondeel tegen de paal en maakte de 2-1 vanaf de stip. Of de bal daar terecht lag, is echter op zijn minst discutabel, want de buiteling van Bergwijn verdiende het predicaat schwalbe.

Laatste woord voor PSV

PSV dacht de buit al binnen te hebben, maar net zo onverwacht als de 1-1 viel ook de 2-2. Nu trof Thomas Lam met een bekeken schot doel. Kort daarna kopte Luuk de Jong PSV weer op voorsprong met zijn eerste treffer sinds 11 maart van dit jaar.

Weer herstelde Twente echter de balans. Nu was het Fredrik Jensen die met een bekeken schot doelman Jeroen Zoet het nakijken gaf. Maar PSV had in blessuretijd het laatste woord: Thesker schoot in eigen doel na een voorzet van Locadia.