NOS VoetbalAangepast

Keizer baalt van 'slordigheden', Ten Hag ziet 'intelligente spelers'

Een slechte start is volgens Marcel Keizer de belangrijkste reden waarom Ajax zondagmiddag tegen FC Utrecht zijn derde seizoensnederlaag heeft moeten incasseren.

"Ik ben vooral boos over het begin, dat was helemaal nergens voor nodig", zei de Ajax-trainer, die moest vaststellen dat FC Utrecht in de openingsfase een groot aantal kansen kreeg. Mede daardoor keek Ajax al na zes minuten tegen een achterstand aan.

Keizer: Utrecht optimaal geprofiteerd van onze slordigheid

"Het zat 'm in de vastheid aan de bal en Utrecht profiteerde optimaal van onze slordigheden", aldus Keizer. "We hervonden in de eerste helft onze spirit wel een beetje, maar onze zuiverheid aan de bal had beter gemoeten."

Aanvoerder Joël Veltman reageerde gelaten en vond dat Ajax een "forse tik" heeft moeten incasseren.

"Het deed me denken aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse (1-2), toen deden we de simpele dingen helemaal niet goed. Utrecht stond ook wel goed en deed niets verkeerd, dan wordt het moeilijk."

Veltman: domper, want de resultaten waren goed

Matchwinner Zakaria Labyad kon zijn geluk niet op. "De trainer zegt dat we er even 24 uur van mogen genieten, ik maak er wel 48 uur van", sprak de maker van beide Utrecht-treffers met een glimlach.

De aanvaller benadrukte hoe belangrijk een zege op Ajax in de Domstad is. "Ik woon in een wijk met veel FC Utrecht-supporters, dan weet je dat de wedstrijden tegen Ajax heel belangrijk zijn."

Labyad kan in Utrecht lachend over straat

Erik ten Hag, stoïcijns ogend als altijd, had genoten van zijn ploeg. "Ongelooflijk, ze hebben barrières geslecht, erg knap", jubelde de coach.

"Maar het seizoen is niet geslaagd als we van Ajax winnen, al telt deze wel dubbel. Het is ongelooflijk intelligent van mijn spelers dat ze het tactisch zo hebben kunnen invullen."

De trainer erkende dat FC Utrecht - na een reeks met slechts een overwinning in zeven duels - weer naar een succes snakte. "We hebben de afgelopen periode matig gespeeld, maar vorige week tegen NAC zag ik dat het al beter ging. Soms heb je een overwinning nodig om weer vertrouwen te krijgen."

Veeleisende Ten Hag trots op 'intelligente' spelers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl