Vitesse-coach Henk Fraser geeft Fankaty Dabo aanwijzingen
NOS VoetbalAangepast

Vitesse ook tegen PEC in mineur, maar 'meer zit er niet in'

Vitesse heeft de kater van de pijnlijke thuisnederlaag tegen Zulte Waregem in de Europa League niet kunnen wegspoelen in de eredivisie. Ook tegen PEC Zwolle was het een lange zit voor het thuispubliek in de Gelredome: 0-0.

Met het punt handhaaft Vitesse zich wel op de vijfde plaats, maar van de laatste acht wedstrijden (nationaal en internationaal) wonnen de Arnhemmers er slechts een. PEC staat verrassend op de derde plaats.

Spaarzaam hoogtepunt

Beide ploegen bakten er niets van. Een schitterende actie op de achterlijn van Younes Namli, die Thomas Bruns omspeelde, was het hoogtepunt voor rust. Zijn voorzet was ook prima, maar Erik Israelsson raakte de bal niet goed en weg was de Zwolse kans.

  • Pro Shots
    Younes Namli passeert Alexander Büttner
  • Pro Shots
    Alexander Büttner ziet dat er niemand vrij staat
  • Pro Shots
    Vitesse-doelman Remko Pasveer verlaat teleurgesteld het veld

Ook na rust bleef het publiek in Arnhem verstoken van amusement op het veld. Het tempo lag erg laag en desondanks werd er onnoemelijk vaak balverlies geleden.

Vitesse kreeg de enige kans; Diederik Boer liet een schot van Milot Rashica los en de attente Tim Matavz leek uit de draai te scoren, maar Boer herstelde zijn fout op tijd.

Fraser kan zich irritatie toeschouwers voorstellen

Volgens Henk Fraser, trainer van Vitesse, kan zijn ploeg momenteel niet beter vanwege vermoeidheid. "Ik weet waar het door komt, het publiek wat minder. Ik kan me de irritatie voorstellen, maar we hebben fysiek niet het vermogen extra meters te maken. Meer zit er niet in. Ik moet constant mensen vooruit schreeuwen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl