Maartje Krekelaar en Marlies Verbruggen

Den Bosch als herfstkampioen de winterstop in

De hockeysters van Den Bosch gaan als koploper de winterstop is. De ploeg van coach Raoul Ehren was met 2-0 te sterk voor SCHC, de nummer vier van de ranglijst. Amsterdam, de naaste belager van Den Bosch, versloeg Hurley met 1-0.

Den Bosch had in de eerste helft nog wel de nodige moeite met SCHC, maar vlak voor rust brak Ireen van den Assem de ban met een rake strafcorner. Even na rust verdubbelde Marlies Verbruggen de voorsprong.

Gat blijft drie punten

Amsterdam had op bezoek hij Hurley voldoende aan een treffer van Charlotte Vega, die al in de vijfde minuut de 0-1 scoorde. Dat was ook de eindstand.

Doordat zowel Den Bosch als Amsterdam de laatste wedstrijd voor de winterstop winnend afsloot, blijft het verschil op de ranglijst tussen de nummers een en twee drie punten.

Laren stijgt door een overwinning op Oranje-Rood naar de derde plaats en passeert SCHC en Oranje-Rood.