De AZ-spelers vieren de 2-1 van Guus Til

AZ houdt ook tegen Willem II opgaande lijn vast

AZ heeft thuis een 3-2 zege geboekt op Willem II. De Tilburgers troffen voor het eerst in zes wedstrijden doel in Alkmaar, maar dat zal een schrale troost zijn. AZ won zijn vierde wedstrijd op rij. De Tilburgse club werd in het uitvak gesteund door Fran Sol, de Spaanse spits die anderhalve week geleden werd geopereerd nadat een tumor werd ontdekt in een teelbal.

Fran Sol (midden) bekijkt duel met AZ in het vak met Willem II-supporters

De thuisploeg domineerde vanaf het begin, maar kwam toch op achterstand. Ben Rienstra kopte raak en trad zo in de voetsporen van Sergio Zijler, die op 29 augustus 2009 voor de laatste Tilburgse treffer in Alkmaar had getekend, ook met een kopbal.

Nadat Jordens Peters Wout Weghorst gevloerd had, maakte Alireza Jahanbakhsh vanaf de stip de 1-1. Hoewel Weghorst, Stijn Wuytens en Jeremy Helmer namens AZ nog kansjes kregen, leverde de eerste helft geen treffers meer op.

In de levendige tweede helft met kansen over en weer eiste Weghorst een hoofdrol voor zich op. Hij gaf met een prachtig hakje de assist bij de 2-1 van Guus Til, maakte zijn eerste treffer (3-1) in zes competitieduels (op 15 september scoorde hij in het uitduel met Sparta voor het laatst) en kreeg in de slotfase de rode kaart (twee keer geel).

Voordat de Alkmaarse topschutter het veld moest ruimen was Dabney dos Santos namens AZ dicht bij 4-1 geweest (hij raakte via doelman Mattijs Branderhorst de onderkant van de lat), waarna Ismail Azzaoui de spanning nog terugbracht.

Willem II ging in de slotfase nog op zoek naar de gelijkmaker, maar AZ hield stand.