De parkeergarage in het buitengebied van Best Google StreetView

Drie mannen zijn door de rechtbank in Den Bosch tot jarenlange celstraffen veroordeeld voor de zware mishandeling van een transgender prostituee. Twee daders kregen zes jaar gevangenisstraf, een derde man moet drie jaar de cel in.

De drie waren getipt dat er in de woning van prostituee Jessica veel geld lag. Daarom lokten ze haar naar een parkeergarage in Best. Daar werd ze overmeesterd, met tape vastgebonden, op de grond gesmeten en twee uur lang mishandeld.

Mislukte roof

Twee daders probeerden het geld uit haar huis te stelen, maar dat lukte niet omdat er nog iemand in huis was. Na de mislukte roof lieten de daders de bloedende prostituee op de vloer van de parkeergarage achter.

Het slachtoffer zei tegen de rechtbank dat ze door een hel is gegaan. "Ik voelde dat ik mijn bewustzijn zou gaan verliezen. Dat gebeurde helaas niet. Ik heb de daders gevraagd een kogel door mijn kop te schieten."

"Ons best gedaan"

Een van de daders leek geen spijt te hebben van zijn daden. Op de zitting zei hij: "We hebben goed ons best gedaan". Volgens Omroep Brabant zijn ook filmopnamen gemaakt van de mishandeling.

Een 33-jarige man uit Geldrop en een man van 26 uit Nieuwegein kregen allebei zes jaar vanwege het gebruikte geweld. De derde, een man van 25 uit Culemborg, deed niet mee aan de mishandeling, maar kreeg drie jaar omdat hij het huis probeerde leeg te roven. Een vrouw van 26 uit Bladel kreeg drie maanden cel, omdat ze de mannen had getipt over het geld in het huis.

Het is volgens de rechtbank niet duidelijk geworden of het doelwit is uitgekozen omdat ze transgender is.

STER reclame