UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin tijdens een persconferentie in september
NOS VoetbalAangepast

UEFA heeft plannen voor eigen WK

De UEFA heeft plannen om een eigen WK te organiseren. Dat heeft de Europese voetbalbond bevestigd tegenover persbureau DPA na berichtgeving van de Duitse krant Bild.

Volgens Bild gaat het bij de plannen van UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin om een mini-WK met acht landen, dat ieder oneven jaar zou moeten worden gehouden. De kwalificatiewedstrijden zouden mogelijk al in de herfst van 2020 op het programma staan.

In zes speelrondes in de maanden september tot en met november zouden de kwalificatieduels moeten worden gespeeld. De beste acht landen uit die reeks zouden dan een jaar later het mini-WK moeten afwerken.

Nations League

De UEFA bevestigt dat het bij de plannen om een verdere ontwikkeling gaat van de Nations League, een nieuw Europees toernooi dat in het najaar van 2018 van start gaat met een reeks kwalificatieduels.

Met het plan lijkt de Europese voetbalbond de confrontatie aan te gaan met de FIFA, die iedere vier jaar het WK organiseert. Maar volgens de UEFA is de wereldvoetbalbond vanaf het begin bij de plannen betrokken en is de relatie tussen beide bonden "zeer goed".

Volgens Bild heeft Ceferin zijn voorstel al aan 55 voetbalbonden voorgelegd en zouden die er wel oren naar hebben, aangezien een nieuw toernooi op mondiaal niveau veel tv-geld in het laatje brengt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl