Matthew Miazga baalt na de 0-2

Vitesse op rand Europese uitschakeling na pijnlijke thuisnederlaag

Vitesse heeft in de eigen Gelredome een pijnlijke nederlaag geleden tegen Zulte Waregem: 0-2. De Arnhemse formatie van trainer Henk Fraser heeft na vier wedstrijden zonder zege in de Europa League nog wel een minieme kans op overwintering, omdat OGC Nice met 1-0 verloor bij SS Lazio.

De fans van Vitesse waren nog maar net begonnen aan een mooi eerbetoon voor de overleden Abubakari Yakubu toen de 0-1 al viel. Verdediger Fankaty Dabo werkte de bal in de vierde minuut in het eigen doel na een kopbal van Marvin Baudry. Bijna werd het ook nog 0-2: een vrije trap van oud-Vitessenaar Onur Kaya kwam op de paal.

• NOS
    Eerbetoon voor Yakubu
    Madu (l) krijgt de rode kaart

Rood Zulte Waregem

De wedstrijd mondde daarna uit in een harde strijd. Zulte Waregem moest in de 22ste minuut met tien man verder. Kingsley Madu kreeg zijn tweede gele kaart van arbiter Jevgen Aranovski, die de wedstrijd liefst zes keer geel aan Vitesse uitdeelde.

Vitesse was veel sterker met een man meer op het veld, maar tot de gelijkmaker leidde dat niet. Wel werd een doelpunt van Mason Mount afgekeurd. De jonge Engelsman schoot binnen via Thomas Bruns, die buitenspel stond.

Ook Büttner rood

In de tweede helft moest ook Vitesse met tien man verder. Alexander Büttner kreeg voor de tweede keer geel na een slaande beweging. Vitesse bleef de betere ploeg, maar kreeg desondanks de 0-2 om de oren. Uitgerekend Kaya schoot van afstand raak. Even veerde het publiek nog op toen Vitesse weer scoorde, maar ook die goal werd afgekeurd, deze keer wegens duwen.

Alexander Büttner krijgt de rode kaart

Lazio naar volgende ronde

In dezelfde groep won Lazio de thuiswedstrijd tegen OGC Nice. Pas in de 92ste minuut viel de beslissing. De Franse verdediger Maxime Le Marchand werkte de bal in het eigen doel.

Lazio speelde met aanvoerder Stefan de Vrij vanaf het begin. Bij Nice had Wesley Sneijder een basisplaats. De middenvelder werd na een uur gewisseld.

Voor Lazio was het de vierde overwinning in vier wedstrijden. De Italianen zijn al zeker van deelname aan de knock-out-ronde. Nice staat op zes punten en voelt de hete adem van Zulte Waregem (vier punten) in de nek. Vitesse staat met één puntje onderaan en is zo goed als zeker uitgeschakeld.