NOS SportAangepast

Delmée aan de slag als bondscoach van Frankrijk

Oud-hockeyinternational Jeroen Delmée wordt bondscoach van het Franse mannenteam. Hij combineert de functie met zijn werk als coach van Tilburg.

Jeroen Delmee

Frankrijk neemt in 2018 voor het eerst in lange tijd deel aan het WK. Het doel van de Franse bond is om daar bij de beste tien landen te eindigen.

"Ze waren op zoek naar een nieuw geluid voor de huidige spelersgroep", zei Delmée bij Langs de Lijn En Omstreken. "Het doel is om bij de toptien te eindigen op het WK in 2018 en zo te laten zien dat er genoeg potentie in de groep zit om door te groeien naar de Spelen van 2024."

Op de vraag of de Spelen van Parijs niet te ver weg zijn voor de huidige spelersgroep, waarvan een groot deel zilver pakte op de WK onder 21 in 2013, is Delmée duidelijk. "Laten we eerst kijken of we bij de beste tien van de wereld kunnen eindigen en laten we daarna dan verder zien."

Gouden generatie

De 44-jarige Delmée was als speler lid van de gouden generatie, die op de Spelen van 1996 en 2000 de olympische titel pakte. Daarnaast won hij een wereldtitel en vijf Champions Trophy's.

Delmée was eerder bondscoach van het Belgische herenteam. In Frankrijk volgt hij Gaël Foulard op, die overstapt naar de nationale vrouwenploeg.

Andere Tijden Sport: het wonder van Sydney

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl