Vitaly Mutko is niet blij
NOS SportAangepast

Rusland reageert vol verbazing op uitsluiting langlaufers

De Russische vice-premier Vitali Moetko is boos over de schorsing van de langlaufers Jevgenij Belov en Alexander Legkov. De Russen zijn door het IOC geschorst omdat ze de dopingregels hebben overtreden. Vooral over de schorsing van Olympisch kampioen Legkov was hij uitgesproken. "Een sporter die al jaren in de sport zit en nog nooit is betrapt, is nu weerloos tegen deze beschuldigingen."

Volgens de minister, die ook verantwoordelijk is voor sport, heeft het IOC grove fouten gemaakt. Volgens hem waren ook de bewijsstukken niet op orde, zo zouden de dopingmonsters beschadigd zijn.

"Deze beslissing is alarmerend en verbijsterend", vertelt de vice-premier tegen het Russisch persbureau Tass. "We gaan er dan ook alles aan doen om beide langlaufers te ondersteunen in hun strijd tegen deze beslissing. In beroep gaan bij het CAS is dan ook de logische vervolgstap."

Alexander Legkov tijdens een langlaufwedstrijd in Zwitserland

Skibond geschokt

De Russische skibond is geschokt door het nieuws. Voorzitter Elena Vyalbe wil zich er niet teveel over uitlaten. "We zijn geschokt, maar willen er niet teveel over kwijt. Wat ik wel kan zeggen is dat we al begonnen zijn met beroep aantekenen bij het CAS."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl