Een pitbull
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Rotterdam komt met streng beleid tegen agressieve honden

Rotterdam wil zijn inwoners beschermen tegen gevaarlijke honden. Daarom komt wethouder Joost Eerdmans (Dierenwelzijn) met strenge maatregelen tegen agressieve bijthonden.

Zo komt er een meldpunt voor agressieve honden en moeten honden van een zogeheten hoogrisicoras worden gemuilkorfd. Die dieren krijgen ook een gebiedsverbod voor winkelstraten, speelplaatsen of losloopzones.

Aanlijngebod

Na een ernstig bijtincident moet de eigenaar bovendien de hond laten inslapen en mag hij geen 'risicohonden' meer houden. Ook komen er zes handhavers die meldingen van het meldpunt onderzoeken en muilkorf- en aanlijngeboden uitreiken, schrijft RTV Rijnmond.

Wethouder Eerdmans komt met de maatregelen na enkele heftige bijtincidenten. Zo raakte in augustus een 8-jarig meisje zwaargewond toen het kind werd aangevallen door een pitbull. De eigenaar had twee gevaarlijke honden en was eerder betrokken bij ernstige bijtincidenten.

In mei kwam het ministerie van Economische Zaken met een lijst van 21 hondenrassen waarbij het risico op agressief gedrag groot is. Deze lijst geeft gemeenten een steuntje in de rug om incidenten te voorkomen, schrijft de staatssecretaris.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl