NOS SportAangepast

Jansen heeft 'gebroken hart' na mislopen titel World Series

  • AFP
    Teleurstelling bij Kenley Jansen in de dug-out
  • EPA
    Houston Astros met de trofee
  • AFP
    Alex Bregman tilt Jose Altuve op van vreugde bij de Astros
  • EPA
    Astros-pitcher Charlie Morton is door het dolle heen als de winst binnen is

Kenley Jansen had de tweede Nederlandse winnaar van de World Series kunnen zijn, maar de Nederlandse werper verloor met Los Angeles Dodgers de beslissende zevende wedstrijd van Houston Astros. Op eigen veld nog wel.

"Dit doet heel veel pijn, maar die pijn moet ons op den duur weer gaan motiveren. Dat zal alleen nog wel even duren. Dit breekt je hart", liet Jansen weten. Hij stond vannacht maar een inning op het veld, maar stond daarin geen honkloper toe.

Ouders Kenley Jansen zien hun zoon World Series verliezen

Xander Bogaerts blijft nu de enige Nederlander die de Amerikaanse honkbalcompetitie ooit won. Hij deed dat in 2013 met Boston Red Sox.

Astros-held: dit had Houston zó nodig

Man van de wedstrijd voor de Astros werd George Springer. De 'MVP' sloeg een homerun in de tweede inning, waarna de Dodgers geen vuist meer konden maken. "Ik ben zo blij dat we deze titel kunnen meenemen naar Houston, een stad die dat zó nodig heeft (na orkaan Harvey)."

Astros-held na winnen World Series: dit had Houston zó nodig

"Het is ongelooflijk, onbeschrijfelijk", ging Springer verder. "Aan het begin van het seizoen zie je de selectie en dan denk je: dit zou best eens kunnen lukken. Maar meer dan 162 wedstrijden is veel. Alles moet goed gaan. We hebben geen moment aan elkaar getwijfeld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl