NOS NieuwsAangepast

ING haalt meer klanten binnen, maar baalt van lage rente

Ondanks de lage rente blijft ING nieuwe klanten trekken. Afgelopen kwartaal kwamen er wereldwijd 400.000 klanten bij. Er werd 1,3 miljard euro winst gemaakt, iets meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De spaarrente is met 0,05 procent historisch laag. Toch kwam er in een paar maanden tijd voor 4 miljard euro aan spaargeld binnen.

Het lijkt er niet op dat de spaarrente snel gaat stijgen. Voordat de rentetarieven gaan stijgen, moet de Europese Centrale Bank stoppen met de steunoperatie voor de Europese economie. Maandelijks worden er tientallen miljarden in de economie gepompt. Vorige week maakte de centrale bank bekend dat die steunoperatie wordt afgebouwd, maar nog niet helemaal stopt.

ING-topman Ralph Hamers heeft weinig begrip voor dat besluit. "Eerlijk gezegd denken we dat de economische ontwikkelingen voldoende positief zijn", zegt Hamers in het NOS Radio 1 Journaal. "Het consumentenvertrouwen stijgt, investeringen nemen toe, werkloosheid neemt af. In onze ogen is dat verruimde beleid steeds minder nodig."

Ik zou zeker niet adviseren om bitcoins van je spaargeld te kopen.

Ralph Hamers, ING

Doordat de rente laag is, zoeken klanten naar andere manieren om hun geld te laten groeien. Investeren in bitcoins krijgt steeds meer aandacht. "Ik denk dat dat het gevaar is van de lange lage rente", zegt Hamers.

"Bedrijven en consumenten zoeken naar alternatieven. Daar moet je voor oppassen. Ik zou zeker niet adviseren om bitcoins van je spaargeld te kopen."

Kevin Spacey

ING zit in z'n maag met een congres dat eind deze maand wordt gehouden in Ahoy voor ondernemers. Bij het evenement Business Boost Live is de Amerikaanse acteur Kevin Spacey de hoofdspreker. De acteur wordt de afgelopen dagen beschuldigd van seksuele intimidatie.

De bank overweegt om de komst van Spacey te annuleren. "We willen goed de ontwikkelingen afwachten", aldus Hamers. "Elke dag komt er iets nieuws naar boven. We willen daar niet overhaast op reageren. We beraden ons daar nog op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl