Hashem Abedi na zijn arrestatie in Libië in mei
NOS Nieuws

Uitleveringsverzoek voor broer aanslagpleger Manchester

Het Britse Openbaar Ministerie heeft Libië gevraagd om Hashem Abedi uit te leveren. Hij is de broer van Salman Abedi, die in mei een zelfmoordaanslag pleegde tijdens een concert van Ariana Grande in Manchester. 22 mensen kwamen daarbij om het leven.

Een dag na de aanslag werd de toen 20-jarige Hashem Abedi in Libië opgepakt. Een maand daarvoor waren de broers samen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar het Noord-Afrikaanse land gereisd. Alleen Salman keerde terug en pleegde de aanslag bij het concert met veel tieners in het publiek.

Moord

Hashem Abedi zou op de hoogte zijn geweest van de terreurplannen van zijn broer. Het Britse OM wil hem vervolgen voor de moord op 22 mensen, poging tot moord en medeplichtigheid aan het veroorzaken van een explosie.

De broer wordt nu waarschijnlijk vastgehouden door een militie in Libië. In augustus kondigde het land nog aan hem zelf voor de aanslag te vervolgen.

Zwaargewonden

De politie van Manchester maakte ook bekend dat 64 mensen door de aanslag zwaargewond raakten. Sommigen verloren ledematen of raakten verlamd of slechtziend. Twee gewonden liggen nog altijd in het ziekenhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl