Mohamed Salah tekende voor de openingstreffer van Liverpool

Liverpool op rozen, revanche voor Sevilla

Liverpool is dicht bij kwalificatie voor de volgende ronde in de Champions League, terwijl ook Sevilla woensdagavond goede zaken deed. Liverpool klopte Maribor met 3-0. Sevilla was met 2-1 te sterk voor Spartak Moskou.

Twee weken geleden won Liverpool makkelijk en met grote cijfers in Maribor: 7-0. Waar Liverpool toen bij rust al met 4-0 leidde, ging het op Anfield een stuk moeizamer. In de eerste helft vielen er geen doelpunten.

Blessure Wijnaldum

Georginio Wijnaldum viel na ruim een kwartier uit met een voetblessure. Het dichtst bij een treffer was Liverpool-aanvaller Roberto Firminho, maar hij kopte op de lat.

Vier minuten na rust viel de verlossende openingstreffer voor de thuisploeg. Mohamed Salah werkte de bal fraai met zijn hak achter de Maribor-keeper. Diezelfde doelman stopte enkele minuten later een penalty van James Milner.

Maar gezien het overwicht van Liverpool konden meer doelpunten niet uitblijven. Emre Can tekende in de 64ste minuut voor de 2-0, terwijl Daniel Sturridge in de slotfase de derde Liverpool-treffer binnenknalde.

Georginio Wijnaldum moet geblesseerd van het veld

Sevilla - Spartak

Sevilla nam in eigen stadion wraak voor de 5-1 nederlaag van twee weken geleden in Moskou tegen Spartak. Nu won Sevilla van de Russische ploeg met 2-1.

De Spanjaarden kwamen na een half uur op voorsprong: Clément Lenglet kopte raak uit een corner. In de tweede helft maakte Ever Banega de 2-0 met een fraai gekruld schot.

Spartak, waar Quincy Promes de hele wedstrijd speelde, kwam nog terug tot 2-1 door Zé Luis.