Hogere straf in hoger beroep voor doodrijder A2

Aangepast
ANP

De man die in 2015 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A2 bij Maarssen, is in hoger beroep veroordeeld tot vier jaar cel. Ook mag de man na het uitzitten van zijn celstraf 5,5 jaar geen auto rijden.

Eerder legde de rechtbank de man drie jaar gevangenisstraf op. Het Openbaar Ministerie en de man zelf gingen allebei in hoger beroep. Het gerechtshof oordeelt nu dat er meer rekening gehouden moet worden met de gevolgen voor de slachtoffers, meldt RTV Utrecht. De straf valt daarom hoger uit.

Drugs

Neil van der L. reed eind 2015 onder invloed van drugs met ruim 200 kilometer per uur over de A2. Mede door zijn snelheid zag hij een wegversmalling over het hoofd. Om niet tegen de vangrail te botsen, week hij uit en botste op een auto.

De auto, met daarin een gezin, vloog door de klap over de kop. De vader kwam om het leven, vijf anderen raakten gewond. Twee kinderen zijn voor de rest van hun leven gehandicapt.

Geen opzet

Het Openbaar Ministerie eiste eerder zes jaar cel tegen de man. Volgens het OM was er sprake van roekeloos rijgedrag en heeft de man niets gedaan om een ongeluk te voorkomen.

Het gerechtshof zegt daarover: "Hele grote onvoorzichtigheid (roekeloosheid) kent een hogere straf dan aanmerkelijke onvoorzichtigheid. De grenzen zijn niet altijd makkelijk te trekken, toch moet dit gebeuren. Het hof oordeelt dat verdachte erg onvoorzichtig heeft gehandeld, maar niet met opzet en niet roekeloos."

Dit is een artikel van

STER Reclame