NOS Nieuws

Restaurants in actie tegen hogere commissie Thuisbezorgd

Een groep van zo'n vijftig restaurants heeft zich verenigd en eist verlaging van de commissie bij bestelsite Thuisbezorgd.nl. Op de website Horecainactie.nl roepen ze andere restauranthouders op zich aan te sluiten om samen sterk te staan tegenover Thuisbezorgd.

De afgelopen jaren heeft Thuisbezorgd de commissie stap voor stap verhoogd. In de beginjaren was het 6 procent van het bestelbedrag, nu is dat inmiddels 12 procent en volgend jaar wordt het 13 procent.

"Thuisbezorgd heeft een te grote invloed op de bezorgmarkt en berekent veel te hoge commissies", zegt Sleman Mirza, een van de initiatiefnemers en horecaondernemer in Enschede.

Eigen site

De vijftig restaurants komen uit de regio Overijssel, maar hopen dat ondernemers uit heel het land gaan meedoen. Ze zetten dus eerst in op overleg met Thuisbezorgd over verlaging van de commissie. Maar als dat niet lukt willen ze mogelijk zelf een online besteldienst opzetten. "Alle kennis en knowhow is aanwezig om die stap te nemen", zegt Mirza.

Thuisbezorgd.nl zegt in een reactie voortdurend in dialoog met restaurants te zijn en ook naar ze te luisteren, maar wil verder niet reageren.

De grootste

Thuisbezorgd is veruit de grootste bestelsite in Nederland. Het bedrijf is in het hele land actief en er zijn zo'n 6000 restaurants bij aangesloten. Bij andere landelijk actieve concurrenten, zoals Hungry en Snel Eten, zijn veel minder restaurants aangesloten. En concurrenten Deliveroo, Foodora en Ubereats zitten maar in een paar steden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl