Verdachte in cel aangehouden voor liquidatie in april

Een 32-jarige man is in de gevangenis in Dordrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een liquidatie in Den Haag. Daar werd in april een man van 39 doodgeschoten op een parkeerplaats bij een sportschool.

Na de liquidatie sloeg de schutter op de vlucht. De politie zette een helikopter in, maar kon de dader niet meer vinden. Politiewoordvoerder Dick Goijert zegt dat de zaak een hoge prioriteit heeft. "Een grootschalig opsporingsteam van rechercheurs probeert de daders te vinden."

In september kreeg de zaak voor het laatst aandacht in het tv-programma Opsporing Verzocht. De politie vroeg daarin om tips. Ook loofde het Openbaar Ministerie een beloning van 20.000 euro uit voor de tip die zou leiden tot de arrestatie van de schutter.

Plof- en ramkraken

De verdachte die nu is opgepakt, zat sinds augustus vast voor het plegen van plof- en ramkraken in Duitsland. In eerste instantie zou hij naar Duitsland worden gestuurd, maar doordat hij nu verdachte is in de liquidatiezaak blijft hij in Nederland vastzitten, zegt Goijert. "Dat maakt het onderzoek naar hem een stuk makkelijker."

Of de politie de man op het spoor is gekomen door tips is niet duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl