Bij de aanslag op het consulaat in Benghazi in 2012 kwamen vier medewerkers om
NOS NieuwsAangepast

VS pakt hoofdverdachte aanslag consulaat Benghazi op

Amerikaanse militairen hebben in Libië een man opgepakt die de aanzet zou hebben gegeven tot de aanslag in 2012 op het Amerikaanse consulaat in Benghazi. Daarbij kwamen vier mensen om het leven onder wie de Amerikaanse ambassadeur Christopher Stevens.

Mustafa al-Imam werd in opdracht van president Trump gearresteerd in Misrata, aan de noordkust van Libië. Hij is inmiddels per militair vliegtuig op weg naar de Verenigde Staten waar hij berecht zal worden. Welke nationaliteit de man heeft is onbekend, volgens Libië heeft hij geen Libisch paspoort.

Gerichte actie

De regering-Obama deed de aanslag op het consulaat in eerste instantie af als een uit de hand gelopen protest tegen een anti-moslimfilm, maar later bleek het om een gerichte actie tegen de Amerikaanse diplomaten te gaan.

Hillary Clinton, ten tijde van de aanslag minister van Buitenlandse Zaken, verweerde zich in 2015 voor het Amerikaanse Congres tegen aantijgingen dat de medewerkers op het consulaat in het instabiele Libië slecht beveiligd werden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl