Glory Amsterdam gestrand voor de kust bij het Duitse Langeoog
NOS Nieuws

Vrachtschip met olie strandt voor Duitse Wadden

Een vrachtschip met naar verluidt grote hoeveelheden olie en diesel aan boord is gisteravond gestrand vlak voor het Duitse Waddeneiland Langeoog, zo'n 100 kilometer van Schiermonnikoog. Een storm, die ook twee andere schepen in de problemen bracht, zorgde ervoor dat het 225 meter lange vrachtschip 'Glory Amsterdam' is vastgelopen.

Het vrachtschip, dat onder Panamese vlag vaart, heeft 1800 ton zware olie en 140 ton diesel aan boord, meldt Visserijnieuws. Hoewel daarvan vooralsnog niets in de Noordzee lekt, zegt dat niet dat er geen gevaar is.

Het schip strandde gisteravond rond 18.00 uur bij hoog water en ligt dus vast in een ondiep stuk zee. Dat maakt het voor sleepboten moeilijker het schip los te trekken. Diverse pogingen daartoe mislukten door golven en wind.

Andere malheur

Door storm verloor een ander vrachtschip een container, zo'n 30 kilometer uit de kust van Vlieland. Een bemanningslid is zwaargewond met een traumahelikopter naar het ziekenhuis overgevlogen. Ook een kleiner, vaartondersteunend schip raakte stuurloos door het slechte weer. Het is opgepikt door de Nederlandse kustwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl