NOS Nieuws

Uber Nederland komt tegemoet aan wensen chauffeurs

Uber gaat de werkomstandigheden voor chauffeurs in Nederland aanpassen. Het bedrijf zegt na feedback van de chauffeurs de ervaring voor hen te willen verbeteren. In andere landen protesteren Uber-chauffeurs regelmatig tegen de in hun ogen slechte werkomstandigheden.

Chauffeurs krijgen voortaan al na twee minuten betaald als ze moeten wachten op een klant. Ook hebben klanten nog maar twee minuten de tijd om een boeking gratis te annuleren in plaats van vijf minuten, zoals nu.

En als klanten de chauffeur een slechte beoordeling geven, terwijl er eigenlijk iets mis ging met de app, dan telt die beoordeling niet meer mee. Als chauffeurs een te lage gemiddelde rating hebben, mogen ze niet meer voor Uber werken.

Verder krijgen chauffeurs voortaan een notificatie als iemand een rit aanvraagt van 45 minuten of langer. Daardoor kunnen ze van tevoren beslissen of ze daar tijd voor hebben.

Pensioen

Als onderdeel van de verbeteringen gaat Uber chauffeurs ook een beetje helpen om een pensioenvoorziening af te sluiten. Uber-chauffeurs zijn namelijk zzp'ers en moeten dus zelf hun pensioen regelen.

Het bedrijf gaat samenwerken met pensioenaanbieder Brand New Day. Chauffeurs hoeven geen afsluitkosten te betalen als ze daar een pensioenrekening openen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl