Gertjan Verbeek Pro Shots

Gertjan Verbeek is de nieuwe trainer van FC Twente. Dat heeft de club bekendgemaakt. De 55-jarige oefenmeester gaat ook aan de slag als technisch manager. Verbeek tekent in Enschede een contract tot medio 2019. Jan de Jonge (54) wordt zijn assistent.

De benoeming van Verbeek hing al enige tijd in de lucht, maar werd zondagavond pas officieel. Anderhalve week geleden zette FC Twente René Hake op straat. Hij werd verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de Tukkers. Twente had uit acht duels toen slechts zes punten weten te vergaren.

Verbeek, die voor het laatst bij het Duitse VfL Bochum als trainer voor de groep stond, sprak in het verleden al eerder met FC Twente. "Maar dat ging om uiteenlopende redenen niet door. Mooi dat het er nu toch van komt", aldus Verbeek op de website van de club.

"Deze functie van trainer én technisch manager past bij mij. Binnen het gehele voetbalbedrijf is er nog veel werk aan de winkel bij FC Twente."

Bij de laatste drie clubs van Verbeek, AZ, 1. FC Neurenberg en VfL Bochum, wist hij zijn contract niet uit te dienen.

Van Halst: veel ervaring

Jan van Halst, algemeen directeur, is blij met de komst van Verbeek. "Verbeek heeft ook ervaring met het werken onder moeilijke omstandigheden. Er is nog heel veel werk te verzetten bij FC Twente. Ook daarom willen we de ervaring, kennis en expertise van Verbeek breder inzetten en gaat hij ook de rol van technisch manager vervullen. In die rol krijgt hij medeverantwoordelijkheid over het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding."

Jan de Jonge ANP Pro Shots

STER reclame