Vrouwen ADO Den Haag zetten PSV aan de kant

De voetbalsters van ADO Den Haag hebben de thuiswedstrijd tegen PSV met 2-1 gewonnen. Door de overwinning komt ADO op gelijke hoogte met koploper Ajax, dat door een beter doelsaldo aan de leiding blijft.

De thuisploeg kreeg vroeg in de wedstrijd een domper te verwerken toen Aniek Nouwen de openingstreffer voor PSV binnenschoot, ADO kwam al snel op gelijke hoogte door een strafschop van Victoria Pelova. Nog voor rust zette Romy Speelman, na een assist van Pelova, ADO op voorsprong.

In de tweede helft kreeg de thuisploeg kansen via de pas 16-jarige Chasity Grant, maar gescoord werd er niet meer.

ADO-coach Regeer: Ajax uitdagen? Moeilijk maar mogelijk

ADO-coach Arend Regeer had complimenten voor zijn ploeg, maar had zeker ook kritiek op het spel.

"Het was van beide kanten niet goed", zei Regeer. "Maar in onze aanval staan jonge meiden: Chasity is 16 en Shanique is 17. Die kun je weinig verwijten, zij moeten nog leren en verbeteren"