Martijn Havenga van Kampong

Koploper Kampong maakt opnieuw geen fouten

Koploper Kampong heeft voor het eerst in drie jaar in de reguliere competitie gewonnen van Rotterdam. In Utrecht werd het 3-2 voor de thuisploeg, die dit seizoen nog ongeslagen is.

Kampong veroverde vorig seizoen de landstitel door in de finale twee keer na shoot-outs van Rotterdam te winnen. Vandaag wisten de Utrechters het verschil wel binnen zeventig minuten te maken.

Ties Ceulemans (strafcorner) en Philip Meulenbroek zorgden ervoor dat Kampong halverwege met 2-0 voor stond. In het derde kwart scoorde Milan van Baal voor Rotterdam, maar met nog zo'n tien minuten te spelen maakte Boet Phijffer het verschil weer twee doelpunten.

Jeroen Hertzberger scoorde vlak voor tijd nog uit een strafcorner, maar een gelijkmaker zat er niet meer in voor de bezoekers.

Amsterdam, de nummer twee van de hoofdklasse, haalde hard uit op bezoek bij SCHC: 1-6. Mirco Pruyser scoorde drie keer voor de bezoekers.

Bloemendaal verstevigde de greep op de derde plaats met een 3-2 overwinning op Oranje-Rood, dat vierde blijft.